Liceenii giurgiuveni invitaţi să facă parte din Consiliul Local al Elevilor

Liceenii giurgiuveni invitaţi să facă parte din Consiliul Local al Elevilor

O iniţiativă prin care să-i apropie pe tineri de administraţia locală, dar şi de comunitatea din care fac parte şi faţă de care au datoria să se implice mai mult, este organizarea unui Consiliu Local al Elevilor, idee ce se doreşte a fi pusă în practică în cel mai scurt timp, alături de o structură similară, dedicată bătrânilor din oraş.

În acest sens, sala de şedinţe a Consiliului Local Giurgiu a găzduit astăzi, 23 martie, prima şedinţă constitutivă a acestei structuri similare cu cea originală. La întâlnire au participat elevi de la Liceele “Tudor Vianu” şi “Nicolae Cartojan”, dar şi de la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”, Primăria Municipiului Giurgiu fiind reprezentată de consilierul personal al primarului Nicolae Barbu, Mugurel Roşu. Acesta le-a explicat tinerilor că cei 21 de consilieri ai elevilor vor avea rolul de a veni cu idei îndrăzneţe, moderne, dar şi viabile, ce vor fi prezentate Executivului Primăriei şi în măsura posibilităţilor financiare, vor fi puse şi în practică. “Este o cale de deschidere a Primăriei Giurgiu către voi, iar această experienţă vă va ajuta pe viitor”, le-a mai spus Mugurel Roşu.

Data limită de constituire a acestui consiliu este 23 aprilie, atunci când această structură va fi prezentată conducerii Primăriei Giurgiu. Până atunci, liceenii interesaţi să facă parte din acest consiliu se pot adresa municipalităţii, grila de reprezentativitate a instituţiilor de învăţământ preuniversitare giurgiuvene, în acest consiliu fiind stabilită procentual, în funcţie de numărul total de elevi.

Calităţile pe care trebuie să le îndeplinească elevii candidaţi sunt legate de iniţiativă, discurs, prezenţă de spirit, capacitatea de a-şi susţine o idee, mai ales de a o pune în practică.

Ultima modificare: 23.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primăria Municipiului Giurgiu îi invită pe giurgiuveni la „Ora Pământului”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.